Ta vůně, co se line celým domem a potom to očekávání, jestli se dílko zdařilo, to stojí za to, věřte...
Dle receptíku od kamarádky Domči jsem do něj nastrouhala štroučku česneku, krásně to chlebík provonělo a příště zkusím do těsta zamíchat třeba i tu debrecinku.
A tady vkládám RECEPTÍK / a desátky z receptíku máme odvádět Dominičce domečkové :):):) - koukněte do oblíbených blogů na její domečky, mám je po celém domě a opravdu jsou úžasné
Česnekový chleba s debrecínkou (anglickou sl, dýňovými semínky atd.)
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
500g hladké mouky, 2 lžičky soli, 7 g sušeného droždí, 3 lžíce olivového oleje, 300ml vody, 2 stroužky česneku, 200g debrecínky
POSTUP PŘÍPRAVY
V míse smícháme mouku, sůl a droždí, přidáme olej, vodu, propasírovaný česnek a na kostičky nakrájenou anglickou. Promícháme a případně můžeme dle potřeby ještě přidat vodu. Prohněteme, necháme na vále cca hodinu kynout /přikryté utěrkou/. Vytvarujeme bochník, dáme na plech s pečícím papírem a necháme ještě asi 30 minut kynout na teplém místě. Poté chleba pomoučíme, nařízneme kříž a pečeme na horkovzduchu na 190 °C asi 40 minut do zlatohněda. Necháme vychladnout. Kdo nemá rád přádnou kůrčičku tak do trouby vodu do kastrůlínka pod chléb :o) Dobrou chuť :o)
VYPADÁ LÁKAVĚ .
OdpovědětVymazatNAPIŠTE RECEPTÍ .
PROSÍM ,PROSÍM .
BOHDA